PROPERA SESSIÓ // 23-05-2017 // Sessió ClĂ ssics del cinema musical
Brigadoon // Vincente Minnelli, EUA, 1954
Fitxa tècnica

Producció: Metro-Goldwyn-Mayer
Guió: Alan Jay Lerner
Música: Conrad Salinger
Muntatge: Albert Akst
Durada: 1h 48 min
Intèrprets: Gene Kelly, Van Johnson, Van Johnson, Elaine Stewart, Barry Jones.

Tommy (Gene Kelly) i Jeff (Van Johnson) son dos joves americans que participen en una cacera a Escòcia. La boira els fa perdre i quan s’aixeca descobreixen un poble que no figura als mapes. Els seus habitants els acolliran molt efusivament.

Desprès de realitzar dos dels millors musicals de la història del cinema com són Un americano en París (1951) i Melodias de Broadway 1955 (1953) Vincente Minnelli va adaptar al cinema el musical homònim amb el mateix equip dels films anteriors. La narració té una estructura de conte de fades, basada en una suposada llegenda escocesa d’un poble que només apareix cada 100 anys. Els decorats, molt evidents, potencien el to fantàstic així com l’accent arcaic dels seus habitants. El resultat és un exercici d’estil brillant que combina números musicals magnídics amb el contrast entre el somiador Tommy i el cinisme de Jeff que accentuen el to humorístic. Un film a reivindicar.Vincente Minnelli
Va néixer a Chicago el 28 de febrer de 1903. De ben jove va debutar com a actor per treballar posteriorment d’escenògraf i director teatral. L’any 1942 el productor de la Metro Goldwyn Mayer, Arthur Freed, el convenç per dirigir la pel·lícula Cabin in the sky (1943), inici d’una filmografia brillant que combinava excel·lents musicals amb títols com Cautivos del mal (1952), El loco de pelo rojo (1956) o Té y simpatia (1956). Va morir el 25 de juliol de 1986 a Beverly Hills.

Dimarts, 23 de maig. 22 h
Idioma: anglès. VOS
AportaciĂł: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic < tornar