PROPERA SESSIÓ // 25-04-2017 // Sessió Sant Jordi. Cinema català
La plaça del diamant // Francesc Betriu, Catalunya, 1982
Fitxa tècnica

Producció: Figaro Films
Guió: Francesc Betriu, Gustau Hernàndez, Benet Rossell
Música: Ramon Muntaner
Muntatge: Ernest Blasi
Durada: 1 h 51 min
Intèrprets: Sílvia Munt, Lluís Homar, Joaquim Cardona, Marta Molins, Elisenda Ribas, Josep Minguell, Paca Gabaldón, Alfred Luchetti.

La Natàlia (Sílvia Munt), una noia que accepta resignadament els esdeveniments de la seva vida, es casa amb en Quimet (Lluis Homar) en el marc de l’arribada de la república i la imminent Guerra Civil. Més tard tothom l’anomenarà la Colometa.

El projecte d’adaptar la novel·la de Mercè Rodoreda havia passat per les mans de directors com Bardem, Martin-Patino o Camino, però no havien prosperat. Finalment amb la coproducció de TVE, Francesc Betriu el feu realitat en forma de pel·lícula i una sèrie de quatre capítols. El llargmetratge no és tan fidel a l’obra original i incideix més en els fets històrics que en la peripècia personal de la protagonista. Per a tota una generació, Sílvia Munt va ser la representació perfecta de la Colometa. 

Cineclub Vic recupera aquest film català als voltants de Sant Jordi en una sessió que comptarà amb presentació a càrrec de la Filmoteca de Catalunya.


Francesc Betriu 
Organyà, 1940. Va ser redactor de Nuevo Fotogramas després de dirigir curts com Los Beatles en Madrid (1966) o Bolero de amor (1970). L’any 1972 debuta en el llargmetratge amb Corazón solitario. La seguiren Furia espanyola (1975) i La viuda andaluza (1976). Es va especialitzar en adaptacions literàries com La plaça del diamant, Réquiem por un campesino espanyol (1985), Sinatra (1988) i treballs per la televisió. Les seves darreres pel·lícules son Mònica del Raval (2009) i El día que murió Gràcia Imperio (2012).

Dimarts, 25 d’abril. 22 h
Idioma: català
Entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic < tornar