PROPERA SESSIÓ // 28-02-2017 // Sessió Festival Julius | 40 aniversari
Encontres a la tercera fase // Steven Spielberg, EUA, 1977
Fitxa tècnica

Producció: Columbia Pictures Corporation
Guió: Steven Spielberg
Música: John Williams
Muntatge: Michael Kahn
Durada: 2 h 17 min.
Intèrprets: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon, Bob Balaban, Cary Guffey

Una sèrie de successos estranys tenen lloc a diversos punts del planeta. Aviat es descobrirà que tots aquests esdeveniments tenen com a nexe comú la presència d’extraterrestres.

Desprès de l’espectacular èxit de Tiburón la productora Columbia no va dubtar a proporcionar a Steven Spielberg tots els mitjans que demanava per a l’obra següent: un guió original sobre l’arribada a la terra dels extraterrestres. El film fou un èxit de crítica i públic i guanyà l’Oscar a la millor fotografia. El tractament de la invasió alienígena s’allunya força dels tòpics del cinema de ciència-ficció de l’època i està enfocat des d’un punt de vista molt científic. Amb el pas dels anys el film s’ha convertit en tot un clàssic i un referent per a futurs cineastes.Steven Spielberg
Nascut a Cincinnati, el1946. El telefilm Duel (1972) va ser l’inici d’una espectacular filmografia amb títols de gran èxit com Tiburón (1975), E.T. (1982), la saga Indiana Jones o Parc juràssic (1993) combinats amb d’altres força mal rebuts però d’indubtable interès com Munich (2005). Ha guanyat dos Oscar per La llista de Schindler (1993) i Salvar al Soldado Ryan (1998).

Publicació de les bases del Concurs de curtmetratges Julius 2017, dedicat a aquesta pel·lícula en el seu 40 aniversari.

Dimarts, 28 de febrer. 22 h
Idioma: anglés. VOS
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic


< tornar