PROPERA SESSIÓ // 00-00-0000 // Sessió Col¬∑leci√≥ DocuVICCC
Cineclub Vic. Orígens // Miquel Pérez i Quim Crusellas, Catalunya, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Ajuntament de Vic
Guió: Miquel P√©rez i Quim Crusellas
Música:
Muntatge: Quim Crusellas
Durada: 40 min
Intèrprets: Anicet Alt√©s, Candi Espona, √Älex Gen√≠s, Miquel Codina, Llu√≠s Sol√†, Joaquim Capdevila, Joan Anguera, Andreu Roca, Josep Ylla-Catal√†

El 1958, la societat vigatana ha deixat enrere els anys mes durs de la postguerra. El franquisme continua dominant amb for√ßa tots els ressorts socials, culturals i pol√≠tics per√≤ comencen a apar√®ixer algunes esquerdes en l¬īarquitectura cultural del r√®gim com l¬īaparici√≥ de la revista Inquietud i la recuperaci√≥ po√®tica en catal√†. En aquest context, la creaci√≥ del Cine Club Vic ser√† un element rellevant cultural i socialment, primer, i pol√≠ticament, despr√©s.

Rep√†s dels 20 primers anys de Cineclub Vic. Des dels inicis, sota la tutela de l¬īesgl√©sia, passant pels anys de creixement en qu√® dur√† a terme una tasca de substituci√≥ pol√≠tica, fins la recuperaci√≥ de la democr√†cia, quan reprendr√† la seva funci√≥ estrictament cultural. Aquesta ser√† la causa de la crisi m√©s important que ha amena√ßat la seva continu√Įtat.Miquel P√©rez √©s historiador de l¬īart i treballa en el camp audiovisual, des de la doc√®ncia fins a la realitzaci√≥. Compta amb publicacions sobre hist√≤ria del cinema i ha realitzat diversos documentals de cinema de muntanya.

Quim Crusellas treballa com a realitzador audiovisual i és director del Festival Nits de cinema oriental de Vic. Col·labora en la creació de continguts per a diversos certàmens. Tots dos han estat presidents i han format part de diverses juntes de Cineclub Vic.

Aquest documental forma part de la Col·lecció DocuVICCC.

Propera sessi√≥: dimarts, 3 d¬īoctubre. 18.30 h
Lloc: Filmoteca de Catalunya.
IV Setmana del cineclubisme català


< tornar