PROPERA SESSIÓ // 22-09-2015 // Sessió núm. 1.192
Lo dia que els peixos han escomençat a pescar // Giovanni Collu, Jordi Llorella, Ines Veiga , Itàlia, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Giovanni Collu
Guió: Giovanni Collu, Jordi Llorella Oriol, Ines Veiga
Música: Xavier Erkizia
Muntatge: Gianfranco Fois i Simone Belisario
Durada: 50 min
Intèrprets: Documental

Luciana Sari, cantant de l’Alguer dels anys 60, va viure el seu moment de glòria quan, durant una gira per Catalunya, va emocionar el públic amb cançons alguereses en un moment en què el franquisme tenia restringit l’ús públic del català. Durant aquella època, la ciutat de l’Alguer va iniciar una transformació socioeconòmica gràcies al desenvolupament d’una economia turística.

Anys després, la Luciana només té un record imprecís i difús d’aquell moment clau de la seva vida, i l’Alguer sembla haver oblidat també quina és la seva identitat. En un joc d’equilibri entre la memòria col·lectiva i la memòria individual, Lo dia que els peixos han escomençat a pescar presenta la realitat de l’Alguer des d’un punt de vista social i popular. Giovanni Collu, un alguerès de Sardenya; el català Jordi Llorella Oriol i la portuguesa Ines Veiga han trobat que aquesta ciutat de Sardenya permet una reflexió universal sobre com les cultures minoritàries, perden la seva identitat en l’actual procés de globalització.La sessió comptarà amb la presència de Joan Elies Adell, representant de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, i dels directors Jordi Llorella Oriol i Ines Veiga

Sessió programada conjuntament amb Òmnium Cultural Osona. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, de l’Espai Llull (representació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer), del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Museu del Ter dins de la 5a Mostra de Cinema Etnogràfic.

Idioma: català, italià
Dimarts, 22 de setembre. 22h
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar