PROPERA SESSIÓ // 02-12-2014 // Sessió núm. 1.176
Upstream Color // Shane Carruth, EUA, 2013
Fitxa tècnica

Producció: erbp
Guió: Shane Carruth
Música: Shane Carruth
Muntatge: Shane Carruth i David Lowery
Durada: 96 min
Intèrprets: Amy Seimetz. Shane Carruth, Andrew Sensenig, Thiago Martins, Myles McGee

Un home i una dona que ha patit un segrest es troben en un moment en què tots dos semblen haver perdut l’equilibri de les seves vides. Encara no ho saben, però comparteixen moltes similituds. Tots dos buscaran un lloc on poder-se reconstruir. 
 
Qualsevol intent d’explicar una pel·lícula com Upstream Color es quedarà curt davant de la seva capacitat per sorprendre, la seva complexa construcció narrativa i la desbordant imaginació que impregna tota la cinta. Nou anys després de la críptica Primer, el seu director, Shane Carruth, torna a reformular la ciència-ficció mirant-la de ben a prop, sense espectacles pirotècnics. El resultat és igualment estimulant i desconcertant que Primer, però per raons totalment diferents. Un trencaclosques filosòfic, amorós i existencial que posarà a prova la nostra capacitat analítica, però que, alhora, suposa una bella i tendra història humana.


Shane Carruth
Myrtle Beach, Carolina del Sud, 1972. Va ser professor de matemàtiques, enginyer i desenvolupador de simuladors de vol abans de fer-se director de cinema. La seva primera pel·lícula va ser Primer, dirigida, escrita, interpretada i fotografiada per ell mateix, que també va composar la banda sonora. A Sundance es va emportar el premi del Gran Jurat. El seu segon i esperat film, Upstream Color, va tornar a triomfar a Sundance i va guanyar el premi a millor director novell al Festival de Sitges. 

Dimarts, 2 de desembre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar