PROPERA SESSIÓ // 25-11-2014 // Sessió Centenari de la Primera Guerra Mundial
Capitán Conan // Bertrand Tavernier, França, 1996
Fitxa tècnica

Producció: Canal+, Les Films Alain Sarde, Little Bear
Guió: Jean Cosmos i Bertrand Tavernier a partir de la novel·la de Roger Vercel
Música: Oswald d´Andrea
Muntatge: Luce Grunenwaldt.
Durada: 129 min
Intèrprets: Philippe Torreton, Samuel Le Bihan, Bernard Le Coq, François Berléand, Catherine Rich, Claude Rich, André Falcon

A finals de la Primera Guerra Mundial, el capità Conan (Philippe Torreton) comanda una unitat al front de Bulgària formada per 50 homes reclutats a les presons per redimir-se lluitant. Els seus mètodes de lluita poc tenen a veure amb l´ortodòxia militar i provoquen problemes amb els comandaments.

La majoria de films dedicats a la Primera Guerra Mundial estan ubicats en la guerra de trinxeres al front francès deixant de banda altres indrets. Aquesta adaptació de la novel·la homònima de Roger Vercel defuig totalment la glorificació heroica i mostra una visió molt crítica de l´estructura militar, amb uns comandaments sense escrúpols i més pendents de satisfer les seves necessitats que les dels seus subordinats. Bertrand Tavernier ens mostra la cara fosca de la grandeur de França amb una obra desencantada i devastadora sobre el primer conflicte global, guanyadora dels premis Cesar al millor director i al millor actor


Bertrand Tavernier 
Va néixer a Lió el 1945. Va ser crític cinematogràfic i va rodar dos curts fins que el 1974 va debutar en la direcció adaptant la novel·la de Simenon El relojero de Saint-Paul. Després ha desenvolupat una interessant filmografia dominada pels temes de consciencia social amb títols com El juez y el asesino, Un domingo en el campo, Round Midnight o Hoy empieza todo. Dos d´ells tracten sobre la Primera Guerra Mundial: La vida y nada más i Capitán Conan.

En col·laboració amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya dins del programa d´activitats entorn el centenari de la Primera Guerra Mundial (octubre 2014). 


Dimarts, 16 de desembre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar