PROPERA SESSIÓ // 06-11-2014 // Sessió 22a Mostra Internacional de films de Dones de Barcelona
Cataluña - Espanya // Isona Passola, Catalunya, 2009
Fitxa tècnica

Producció: Massa d´Or Produccions, Televisió de Catalunya (TV3).
Guió: Isona Passola, Joan Dolç
Música: Serge Lopez, Jaume Riera
Muntatge: Joan Dolç
Durada: 77 min.
Intèrprets: Luis María Ansón, Germà Bel, Alain Berset, Albert Boadella, Iñaki Gabilondo, Josep Fontana, Agustí Colomines.

Un ampli ventall de personalitats de la societat civil reflexionen sobre les relacions entre Catalunya i España. Aspectes com la llengua, les infraestructures o l´autodeterminació són abordats des de diferents punts de vista i sense cap restricció.

La directora Isona Passola va dirigir aquest documental el 2009, inspirant-se en La Pelota Vasca de Julio Medem. L´eix vertebrador del film està format per les més de quaranta entrevistes a gent de totes les tendències i professions: els periodistes Toni Soler i Luis María Anson, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, Ramon Tremosa, el jurista Miguel Herrero de Miñón, el dramaturg Albert Boadella i un llarg etcètera. Tots ells expressen la seva opinió, analitzen noves i velles idees, sacsegen prejudicis i fan trontollar alguns mites. Cataluña-Espanya és un bon exercici de debat respectuós i plural, més necessari que mai ara que el futur del nostre país truca a la porta.

Isona Passola
Nascuda a Barcelona, es va llicenciar en Història Contemporània a la UAB, el 1976. El 1992 funda Massa d´Or Produccions, empresa que ha produït un bon nombre de llargmetratges, documentals i TV movies. En el camp de la ficció destaquem Els de davant (1993), de J.Garay, o la triomfadora dels Premis Goya Pa negre (2010), d´Agustí. Villaronga. En el gènere documental és remarcable De nens (2003), de Joaquim Jordà. El 2009 debuta a la direcció amb Cataluña-Espanya, documental polèmic que ha tingut continuació a L´endemà (2013). Des de l´any passat és presidenta de l´Acadèmia del Cinema Català.

Sessió programada conjuntament amb VicDones-SIAD Osona. Documental inclòs en el programa itinerant dedicat a les cineastes catalanes en el marc de la 22a Mostra Internacional de films de Dones de Barcelona. Col·laboren Diputació de Barcelona i Fundació SGAE. Amb el suport a la difusió de l´Acadèmia del Cinema Català


Dijous, 6 de novembre. 21h
Entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic

 
 
  < tornar