PROPERA SESSIÓ // 04-11-2014 // Sessió nĂşm. 1.173
De cavalls i homes // Benedikt Erlingsson, IslĂ ndia-Alemanya-Noruega, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Filmhuset Gruppen, Leiknar Myndi
Guió: Benedikt Erlingsson
Música: David Thor Jonsson
Muntatge: David Alexander Corno
Durada: 81 min
Intèrprets: gvar Eggert SigurĂ°sson, Charlotte Bøving, Helgi Björnsson, SigrĂ­Ă°ur MarĂ­a EgilsdĂłttir, Maria Ellingsen, Kristbjörg Kjeld, Juan Camillo Roman Estrada

Els cavalls i els homes transiten amb paritat per aquesta pel·lícula, tots ells són protagonistes d’una delícia islandesa dividida en sis històries creuades ambientades a la dècada dels 60 en una zona rural de l’illa. Hi tenen cabuda l’humor negre, el drama, el surrealisme i el romanticisme. La relació entre homes i cavalls no havia estat mostrada mai amb tanta naturalitat i complicitat com en aquest film.

Vencedora de la secció Nous Directors del Festival de San Sebastian, De Cavalls i Homes és una pel·lícula única. És un quadre extravagant farcit d’anècdotes on se’ns mostra la forma de viure i actuar d’un lloc inhòspit, on la relació entre homes i animals, lluny de l’efecte dominador-dominat recau en la integració més natural i senzilla. El microcosmos a què ens acosta el director Benedikt Erlingsson té una poesia innata, resultat dels costums i el romanticisme d’un lloc llunyà, de paisatges bellíssims i estranys. Cal destacar l’absència gairebé total de diàlegs. És un film narrat a través de les accions, amb gestos, mirades i composicions de càmera que converteixen aquesta opera prima en tota una experiència lírica.

Benedikt Erlingsson
Nascut el 31 de maig de 1969 a Islàndia, és un actor molt popular al seu país i als circuits televisius anglosaxons. Ha participat a les sèries Circledrawers (2009) i Heimsendir (2011) i ha debutat en la direcció de llargmetratges amb De cavalls i homes, pel·lícula que ha viscut un triomfal periple pels festivals internacionals més importants i que va representar Islàndia en els Oscar d’aquest any.


Dimarts, 4 de novembre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar