PROPERA SESSIÓ // 14-10-2014 // Sessió 25 aniversari
Haz lo que debas // Spike Lee, EUA, 1989
Fitxa tècnica

Producció: 40 Acres & A Mule Filmworks
Guió: Spike Lee
Música: Bill Lee
Muntatge: Barry Alexander Brown
Durada: 120 min
Intèrprets: Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee, John Turturro, Bill Nunn, Giancarlo Esposito, Spike Lee, Richard Edson.

La vida quotidiana en un humil i multiètnic barri de Brooklyn vista a través dels ulls d´en Mookie (Spike Lee), un afroamericà que treballa com a repartidor en una pizzeria italoamericana. Durant una sola jornada del dia més calorós, les tensions de caire racista que provoquen alguns dels veïns fan que el barri es converteixi en una olla a pressió a punt d´explotar.

El racisme, el gran tema de Spike Lee, sobretot a les seves primeres pel·lícules, es desplega aquí en el seu màxim esplendor. Agafem una petita comunitat amb veïns hispans, asiàtics, afroamericans, italoamericans, indis... Afegim-hi una forta dosi de racisme i observem què passa. Des del primer minut, amb els potentíssims títols de crèdit, Spike Lee ens posa en sintonia amb el to de la història que ens vol explicar i el ritme anirà in crescendo. Això és Do the Right Thing, la pel·lícula que va llançar el seu director a la fama. Una lliçó de cinema plena d´escenes i personatges memorables.


Spike Lee
Nascut a Atlanta el 1957, Spike Lee és una figura essencial del cinema contemporani, amb una filmografia eclèctica, però caracteritzada per un component militant a favor dels drets dels afroamericans i contra el racisme, sovint amb resultats polèmics. Entre la seva extensa filmografia destaquen Nola Darling (1986), Do the Right Thing (1989), Mo´Better Blues (1990), Malcolm X (1992) i La última noche (2003).


Dimarts, 14 d´octubre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar