PROPERA SESSIÓ // 07-10-2014 // Sessió núm. 1.170
10.000 KM // Carlos Marques-Marcet, Catalunya-Espanya, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Lastor Media, La Panda
Guió: Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet
Música:
Muntatge: Juliana Montañés i Carlos Marques-Marcet
Durada: 98 min
Intèrprets: Natalia Tena, David Verdaguer

Àlex (Natalia Tena) i Sergi (David Verdaguer) son una parella que després d´uns anys de relació decideixen tenir un fill. Tot canvia quan a ella, fotògrafa, li ofereixen un any de residència artística a Los Angeles. La distància posarà a prova la relació.

Guanyadora de cinc premis, inclòs el de millor pel·lícula en el darrer festival de Màlaga, i també premis com el de la parella protagonista al festival d´Austin, el debut en el llargmetratge de Carlos Marquès-Marcet ha estat tota una sorpresa. Després del pla-seqüència inicial de més de vint minuts, la narració passa a estar dominada per les noves tecnologies que serveixen a la parella per comunicar-se de Barcelona a Los Angeles durant aquest any que hauran de viure separats. Tot un repte tant a nivell tècnic com interpretatiu a l´hora de planificar la pel·lícula, centrada en dues cases separades per 10.000 KM. El resultat final confirma el seu jove director com un dels talents més prometedors del cinema del nostre país.


Carlos Marquès-Marcet 
Neix a Barcelona el 1983. Amunt i avall, el seu segon curt, va rebre el premi per a Joves creadors del Injuve. Amb el tercer va poder participar en un taller de cinema amb Victor Erice i Abbas Kiarostami al Talent Campus del festival de Berlín. Udols va ser triat per Cahiers du cinema com el millor curt del 2008. El 2009 realitza el documental De Pizarros i Atahualpas. Estudia a la UCLA de Los Angeles on farà nous curtmetratges premiats en diferents festivals i per l´Associació de Directors Americans. Amb 10.000 KM debuta en el llargmetratge de ficció. 


Dimarts, 7 d´octubre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar