PROPERA SESSIÓ // 30-09-2014 // Sessió Homenatge Eli Wallach
El bueno, el feo y el malo // Sergio Leone, Ità-Es-Al, 1966
Fitxa tècnica

Producció: Produzioni Europee Associati, Arturo Gonz√°lez Producciones Cinematogr√°ficas, Constantin Film Produktion
Guió: Sergio Leone, Agenore Incrocci, Furio Scarpelli i Luciano Vincenzoni
Música: Ennio Morricone
Muntatge: Eugenio Alabiso, Nino Baragli
Durada: 161 min
Intèrprets: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef, Aldo Giuffr√®, Luigi Pistilli

El bo, un genet sense nom (Clint Eastwood); el lleig, Tuco (Eli Wallach); i el dolent, Sentencia (Lee Van Cleef) són tres personatges que, en plena Guerra Civil americana, busquen un tresor amagat. Tres personatges que, en paraules del director “aglutinen tots els defectes dels éssers humans".

Tercera part de la trilogia dels d√≤lars on despr√©s de La muerte ten√≠a un precio i Por un pu√Īado de d√≥lares es tornen a reunir Sergio Leone a la direcci√≥, Clint Eastwood com a protagonista i Ennio Morricone a la banda sonora. El resultat √©s un dels spaghetti western m√©s importants i el que m√©s ha calat en l¬īimaginari col¬∑lectiu gr√†cies a la m√≠tica banda sonora, uns personatges ic√≤nics i un grapat de  moments antol√≤gics. El tempo de la pel¬∑l√≠cula, els girs narratius, els llargs silencis seguits de viol√®ncia, els di√†legs..., tot plegat configura una pel¬∑l√≠cula de culte que podrem tornar a veure en pantalla gran i en una c√≤pia immillorable. Aquest √©s, tamb√©, un dels treballs m√©s coneguts popularment del polifac√®tic Eli Wallach, que va morir el passat 24 de juny als 98 anys, deixant enrere m√©s de 150 treballs interpretatius en cinema, televisi√≥ i teatre.


Sergio Leone 
Nascut el 1929 a Roma, als 20 anys comen√ßa a treballar com a actor, assistent de direcci√≥ i guionista. El 1960 debuta en la direcci√≥ amb El coloso de Rodas. Assoleix fama amb aquesta triolgia dels d√≤lars. Posteriorment film√† Hasta que lleg√≥ su hora, Ag√°chate maldito! i √Črase una vez en Am√©rica. Va morir a Roma el 30 d¬īabril de 1989.

Dimarts, 30 de setembre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratu√Įta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar