PROPERA SESSIÓ // 23-09-2014 // Sessió 4a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic
Family Tour // Liliana Torres, Catalunya, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Escándalo Films
Guió: Liliana Torres
Música: Joana Serrat
Muntatge: Aina Calleja
Durada: 99 min
Intèrprets: Núria Gago, Antonia Expósito, Noemí Torres, Manuel Torres, Manuela Jiménez, Manuel Expósito, Constancia Expósito.

Ser lluny pot ser més fàcil que ser a prop. Això és el que sent la Lili (Núria Gago) quan torna a casa dels pares a passar unes vacances després d´una temporada fora del país. La seva mare, hàbil manipuladora, l´arrossega a una ronda de visites familiars. El retrobament amb els parents i amics posa en evidència un bloqueig emocional que la Lili haurà de superar.

L´òpera prima de la jove directora i guionista Liliana Torres, que va passar la seva infància a Sant Bartomeu del Grau, és una comèdia naturalista de caràcter autobiogràfic. La seva autèntica família apareix a la pantalla per narrar aquesta història i Núria Gago, la única actriu professional del repartiment, interpreta a la mateixa directora. A través de la seva mirada descobrim la trama de relacions i conflictes familiars. La cantant de Vic Joana Serrat actua en el film i deixa el rastre de la seva música evocadora, d´arrel folk. Amb estil intimista, Family Tour fa un viatge catàrtic al passat que té el regust agredolç de la pèrdua de la innocència.


Liliana Torres
Nascuda a Barcelona el 1980 va entrar en contacte amb el cinema al Centre d´Estudis Cinematogràfics de Catalunya, de la mà de professors com José Luis Guerín. Més tard es va llicenciar en direcció cinematogràfica al ESCAC i va completar la seva formació al Centro de Capacitación Cinematográfica de Mèxic. Després de vuit anys dirigint documentals per a productores mexicanes i dels Estats Units, torna a la seva ciutat natal per emprendre la producció del seu primer llargmetratge, Family Tour.

En col·laboració amb el Museu del Ter de Manlleu dins de la programació de la 4a Mostra de Cinema Etnogràfic. Amb la presencia de la directora i l´equip del film.

 

Dimarts, 23 de setembre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar