PROPERA SESSIÓ // 18-09-2014 // Sessió Dia Mundial de l¬īAlzheimer
Nebraska // Alexander Payne, EUA, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Paramount Vantage, FilmNation Entertainment, Blue Lake Media Fund
Guió: Bob Nelson
Música: Mark Orton
Muntatge: Kevin Tent
Durada: 115 min
Intèrprets: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk, Stacy Keach, Rance Howard, Devin Ratray, Angela McEwan.

En Woody Grant (Bruce Dern), un ancià amb símptomes de demència, rep un correu on li comuniquen que ha guanyat un premi milionari. Decidit a cobrar-lo, obliga el seu fill David (Will Forte) a acompanyar-lo fins a Nebraska.

Dol√ßa i encantadora, Nebraska √©s una de les grans pel¬∑l√≠cules de la temporada. Ha estat nominada als Oscar, als Globus d¬īOr i va guanyar el premi a millor actor al Festival de Cannes. Bruce Dern ens ofereix aqu√≠ una de les millors interpretacions de la seva carrera. El realitzador Alexander Payne combina la prosa m√©s convencional, la de la road movie, amb la poesia de les seves imatges i la majestuositat de les interpretacions. Tot embolcallat en un art√≠stic blanc i negre de posat tr√†gic que amaga una com√®dia amb molta ironia i escenes de bogeria. 


Alexander Payne
Director, productor i guionista nascut a Omaha, Nebraska, el 1961. Va estudiar cinema a la UCLA Film School. La seva tesi universit√†ria es va projectar al festival de Sundance, el que li va permetre acostar-se a Miramax i dirigir el seu primer llarg: Citizen Ruth (1996). Posteriorment ha dirigit Election (1999), A prop√≥sito de Schmidt (2002), Entre copas (2004) i Los descendientes (2011). Una brillant filmografia que l¬īha situat com un dels directors m√©s respectats del cinema independent nord-americ√†.

En col¬∑laboraci√≥ amb Associaci√≥ de Familiars i Malalts d¬īAlzheimer d¬īOsona (AFMADO) dins dels actes del Dia Mundial de l¬īAlzheimer del 21 de setembre. Presentaci√≥ i posterior debat amb el Dr. Francesc Esc√†bia. 


Dijous, 18 de setembre. 21h
Preu: 3 euros.
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar