PROPERA SESSIÓ // 16-09-2014 // Sessió núm. 1.168
Borgman // Alex van Warmerdam, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Angel Films, Epidemic, Graniet Film BV
Guió: Alex van Warmerdam
Música: Vincent van Warmerdam
Muntatge: Job ter Burg
Durada: 113 min.
Intèrprets: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Alex van Warmerdam, Sara Hjort Ditlevsen, Annet Malherbe

Borgman (Jan Bijvoet) és un vagabund que viu sota terra. Un home amb el rostre impassible que apareix de cop i volta en una urbanització. Toca un timbre i demana que el deixin dutxar, però li tanquen la porta als morros. Després d´insistir diverses vegades, el propietari de la casa gairebé l´agredeix. La seva dona se sent culpable i el deixa entrar a la casa dels convidats.

Tot i haver estat comparada amb Funny Games, de Michael Haneke, i Canino, de Giorgos Lanthimos, Borgman és més propera a un conte de fades per a adults. Perseguits per la policia, Borgman i un grup de roda-mons es converteixen en uns follets socials en la seva creuada contra les classes més benestants, podrides de diners però sense valors ni lògica. El film dirigit per Alex van Warmerdam, vencedor del passat Festival de Sitges, és una sàtira sobre la lluita de classes. Inquietant i malèvola, plena de moments suggeridors i que exerceix la lloable pràctica de plantejar més preguntes que respostes, fa partícips els espectadors de la seva original proposta.


Alex van Warmerdam
Haarlem, Holanda, 1952. Aquest artista multidisciplinari va estudiar pintura i disseny gràfic a Amsterdam. Entre els anys setanta i vuitanta va fundar, juntament amb el seu germà, dues companyies teatrals. Va debutar en el món del cinema amb diversos curtmetratges i el llarg Abel (1986), que va ser projectat a la Mostra de Venècia. De la seva filmografia, experimental i transgressora, destaquen també els films Little Tony (1998) i Grimm (2003).

Dimarts, 16 de setembre. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar