PROPERA SESSIÓ // 10-06-2014 // Sessió Homenatge Jimmy T.Murakami
Cuando el viento sopla // Jimmy T. Murakami, Regne Unit, 1986
Fitxa tècnica

Producció: Meltdown Productions, British Screen Productions
Guió: Raymond Briggs
Música: Roger Waters
Muntatge:
Durada: 80 min
Intèrprets:
Jim i Hilda Bloggs són una parella de jubilats que viuen en una remota zona rural de Gran Bretanya. Comença una guerra nuclear. Els dos avis confien cegament en el seu govern perquè són profundament patriotes i estan informats sobre tot allò que han de fer si algun enemic ataca el seu país. Jim ha llegit els butlletins oficials sobre la bomba atòmica i inicia la construcció del refugi que els protegirà si els enxampa una explosió nuclear.

Premiada amb el guardó a la millor pel·lícula del festival Annecy (el més destacat en el camp de l´animació), Cuando el viento sopla és una adaptació del llibre il·lustrat de Raymond Briggs. El malaguanyat Jimmy T. Murakami, va saber copsar en aquest delicat i corprenedor film tota la tristesa i absurditat de la guerra, sense defugir un humor molt negre. Cal destacar l´animació, clàssica, fantàstica, i el gran ús de la banda sonora, composta per Roger Waters.Jimmy T. Murakami
Director nord-americà de pares japonesos, Murakami va néixer el 1933 a San José, California. Va estudiar direcció cinematogràfica i animació, dues tasques que va combinar durant tota la seva carrera. És conegut per les seves magnífiques adaptacions dels llibres de Raymond Briggs, When the wind blows i The Snowman. També va dirigir un clàssic de la ciència-ficció de sèrie B, Los 7 magníficos del espacio (1980). Va morir el passat 16 de febrer a Dublin, Irlanda.

Dimarts, 10 de juny. 22 h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic
< tornar