PROPERA SESSIÓ // 27-05-2014 // Sessió UVic-UCC/ Universitat d´Estiu
El estudiante // Santiago Mitre, Argentina, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Unión de los Ríos, La, Pasto, El Pampero Cine.
Guió: Santiago Mitre
Música: Los Natas
Muntatge: Gustavo Biazzi, Federico Cantini, Alejo Maglio, Soledad Rodríguez
Durada: 110 min
Intèrprets: Esteban Lamothe, Romina Paula, Ricardo Felix, Valeria Correa

Roque arriba a Buenos Aires per estudiar a la Universitat. És la tercera vegada que ho intenta. Però sense vocació ni objectius, es dedica a voltar per la facultat, fer amics i conèixer noies. Serà una d´aquestes noies qui l´introduirà en el món de la militància política. 

El estudiante és una pel·lícula directa, sense ornaments retòrics, emmarcada dins del cinema realista argentí i enriquida amb lleus apunts de cinema negre i de ficció periodística. El director va sol·licitar l´ajuda de l´Institut Nacional de Cinema argentí per poder finançar aquest relat sobre els moviments estudiantils del seu país. Quan li van denegar, va optar per rodar tota la pel·lícula als passadissos i aules de la facultat, barrejant personatges ficticis amb situacions reals. Això va donar entitat a la seva pel·lícula, i també ales, ja que es va rodar molt més ràpid que altres projectes guanyadors que van quedar-se aturats per retards en el finançament.


Santiago Mitre 
Va néixer a Buenos Aires el 1980. Es va formar en l´època en què un nou cinema argentí veia la llum amb films com Mundo grúa (1999) i La ciénaga (2001). Aquesta és la seva òpera prima i no hi ha dubte que ha començat amb bon peu. El estudiante ha aconseguit nombrosos premis i ha esdevingut la pel·lícula més important de l´any a l´Argentina. Abans d´El estudiante Mitre va rodar diversos curts i va mostrar les seves aptituds com a guionista a Leonera (2008) i Carancho (2010). 

Pel·lícula programada en col·laboració amb la UVic-UCC dins de la programació de la Universitat d´Estiu

Dimarts, 27 de maig. 22 h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic

< tornar