PROPERA SESSIÓ // 20-05-2014 // Sessió núm. 1.165
Camille Claudel 1915 // Bruno Dumont, França, 2013
Fitxa tècnica

Producció: 3B Productions, arte France Cinéma, C.R.R.A.V. Nord Pas de Calais
Guió: Bruno Dumont a partir de les cartes de Camille i Paul Claudel.
Música:
Muntatge: Basile Belkhiri, Bruno Dumont
Durada: 95 min
Intèrprets: Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent, Claire Peyrade, Florence Philippe, Marion Keller, Emmanuel Kauffman, Myriam Allain

L´escultora Camille Claudel (Juliette Binoche), que fou alumna, col·laboradora i amant de Auguste Rodin, va ser internada el 1913 en un manicomi del Sud de França per decisió familiar. Dos anys més tard, Camille espera la visita del seu germà Paul.

Inspirada lliurement en les cartes i informes mèdics de Camille Claudel, la pel·lícula dirigida per Bruno Dumont s´allunya del gènere biogràfic per mostrar-nos de forma naturalista, amb un estil depurat i radical, la vida de Camille en un sanatori mental durant uns dies de 1915. Binoche ofereix una de les seves millors interpretacions, plena de sensibilitat i força dramàtica, per aportar nova llum sobre el personatge històric. La solitud, l´abandó i l´oblit foren la condemna de Camille per haver gosat ser una dona lliure i una artista en ple segle XIX, amb la mateixa ambició que Rodin o el seu germà Paul, cèlebre poeta i catòlic devot.


Bruno Dumont
Nascut el 1958 a Bailleul (França), té una sòlida formació en filosofia grega i germànica. Fins a l´actualitat ha dirigit set llargmetratges, tots ells a la frontera entre el realisme dramàtic i l´avantguarda. Més que director de cine, prefereix definir-se com un artista visual. La seva obra ha obtingut ressò internacional després d´haver guanyat dues vegades el Gran Premi del Jurat del Festival de Cannes per Flandres i L´humanité. Envoltat sovint per la polèmica, els seus defensors el consideren l´hereu artístic de Robert Bresson.

Sessió programada conjuntament amb l´Escola d´Art i Superior de Disseny de Vic. Comptarà amb un cinefòrum després de la projecció.

Dimarts, 20 de maig. 22 h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic

< tornar