PROPERA SESSIÓ // 15-05-2014 // Sessió Cinema i educació
Las maestras de la República // Pilar Pérez Solano, Espanya, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Transit Producciones Audiovisuales
Guió: Pilar Pérez Solano
Música: Carlos Salas
Muntatge: Andrea Ansola
Durada: 65 min
Intèrprets: Andrea Ansola. Mª del Carmen Agulló Díaz, Hilda Farfante Gayo, Carmen García Colmenares, Herminio Lafoz Rabaza, Elvira Ontañón Sánchez

Les mestres republicanes simbolitzen el projecte de transformació social i cultural de la Segona República. Aquest nou règim va suposar un avanç en matèria de drets per a dones, que van augmentar la seva participació en tots els espais públics i privats. Un dels objectius era garantir el dret social a l´educació. Una escola pública, obligatòria i gratuïta. Les mestres de la república es van convertir en un model ciutadà per a les seves alumnes i per al conjunt de la societat. 

Aquest documental guanyador del Goya ens mostra, a través de la recreació d´una mestra de l´època i imatges d´arxiu inèdites, un llegat que ha arribat fins als nostres dies. Articulat en base a testimonis d´investigadors i familiars, assistirem al moment històric que van viure aquestes docents i la seva participació en la transformació social del nostre país. 


Pilar Pérez Solano 
Estudia imatge i so i, després de treballar en producció de cinema, el 1993 s´incorpora a l´equip de producció pròpia de Canal +. Allà produeix treballs com Lisboa, Faca no Coraçao, premiada al Festival de Nova York, i Poeta en Nueva York, nominat als Emmy. El 2003 inicia la seva carrera com a directora i realitzadora dins de Sogecable dirigint documentals i programes. El 2007 crea la seva pròpia productora, Transit Producciones S.L. amb la qual desenvolupa projectes propis i altres per encàrrec. 

En col·laboració amb el Servei Educatiu d´Osona dins el cicle Cinema i educació


Dijous, 15 de maig. 21 h
Preu:3 euros. 
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar