PROPERA SESSIÓ // 13-05-2014 // Sessió Voll-Damm 16è Festival de Jazz de Vic
The World According to John Coltrane // Robert Palmer i Toby Byron, EUA, 1990
Fitxa tècnica

Producció: East Stinson Inc, Toby Byron, Multiprises
Guió: Robert Palmer
Música: John Coltrane
Muntatge:
Durada: 59 min
Intèrprets: John Coltrane, Rashied Ali, Tommy Flanagan, Jimmy Heath, Wayne Shorter, La Monte Young, Alice Coltrane.

Figura cabdal en l´evolució del jazz modern, l´obra del saxofonista John Coltrane segueix inspirant els músics de les noves generacions. El seu llegat artístic també ha deixat empremta en la música contemporània, el rock, el pop i el funk.

Els directors Robert Palmer i Toby Byron han reconstruït amb rigor i passió el viatge creatiu de Coltrane, que va morir el 1967 als quaranta anys, a partir d´imatges i filmacions d´arxiu. Les entrevistes de músics que havien tocat amb ell, com el bateria Rasheid Ali o els saxofonistes Jimmy Heath i Wayne Shorter, aporten un testimoni emotiu sobre la intensa carrera de Coltrane, marcada per un afany inesgotable d´innovació: del be bop al hard bop, i del free jazz a la fusió experimental amb músiques d´arrel africana o hindú. Ara es compleixen cinquanta anys del disc A Love Supreme, una fita artística que resumeix la seva concepció espiritual de l´art i de la vida.


Robert Palmer i Toby Byron
Nascut a Little Rock (Arkansas) el 1945, Robert Palmer va ser un escriptor i periodista musical, col·laborador del New York Times i la revista Rolling Stone. Va publicar Deep Blues (1982), un estudi històric sobre el blues, que va donar peu a un excel·lent documental. També es basa en un dels seus llibres el documental Rock & Roll: an Unruly History (1995). Va morir el 1997 a New York. Toby Byron és un guionista i productor especialitzat en documentals sobre jazz, blues i rock. Alguns títols destacats de la seva trajectòria són Lady Day: The Many Faces of Billie Holiday (1990), The Story of Jazz (1994) i Gunsmoke Blues (2004).


Dimarts, 13 de maig. 22 h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic
< tornar