PROPERA SESSIÓ // 06-05-2014 // Sessió nĂşm. 1.164
Oslo, 31 de agosto // Joachim Trier, Noruega, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Don´t Look Now, Motlys
Guió: Joachim Trier i Eskil Vogt a partir de la novel·la de Pierre Drieu La Rochelle
Música: Torgny Amdam, Ola Fløttum.
Muntatge: Olivier Bugge Coutté
Durada: 95 min
Intèrprets: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Johanne Kjellevik Ledang, Ingrid Olava, Anders Borchgrevink

Anders Ă©s a punt de finalitzar un tractament de desintoxicaciĂł a Oslo. Com a part de la seva terĂ pia, el dia 30 d´agost, , va a la ciutat per presentar-se a una entrevista de feina. El seguirem al llarg de 24 hores en què es troba amb un antic amic, rememora vells temps i  oportunitats perdudes. 

Presentada a Cannes i triomfadora a nombrosos festivals internacionals, Oslo, 31 de agosto Ă©s una de les pel·lĂ­cules mĂ©s aclamades de la temporada. És una història d´extrems. Plena de llum i tambĂ© de foscor. Rodada en un estil que va del semidocumental al discurs mĂ©s artificiĂłs, i ambientada en un paratge plĂ cid que acaba essent tens i opressiu. El director, Joachim Trier, juga amb situacions previsibles per desprĂ©s mostrar-nos una altra cara de la moneda. La pel·lĂ­cula es concentra en dos elements clau, la memòria i la identitat que, segons Trier, sĂłn els temes essencials del Cinema. 


Joachim Trier 
Copenhaguen, 1974. Porta el cinema a la sang: el seu avi Ă©s Erik Løchen, un dels realitzadors noruecs mĂ©s importants. La seva mare Ă©s realitzadora de curts i el seu pare Ă©s tècnic de so. De jove va ser professional del monopatĂ­ i rodava els seus propis vĂ­deos de Skateboard. Va iniciar-se en el mĂłn del curt amb Still (2001) i Procter (2002). El seu primer film va ser Reprise (2006), que ja va deixar marca al circuit de festivals. Oslo, 31 de agosto Ă©s la seva segona pel·lĂ­cula. 

Dimarts, 6 de maig. 22 h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar