PROPERA SESSIÓ // 29-04-2014 // Sessió Homenatge Alain Resnais
On connaît la chanson // Alain Resnais, França-Suïssa-Itàlia, 1997
Fitxa tècnica

Producció: Arena Films, Caméra One, France 2 Cinéma
Guió: Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui
Música: Henri Christiné, Bruno Fontaine
Muntatge: Hervé de Luze
Durada: 120 min
Intèrprets: Pierre Arditi, Sabine Azéma, Jean-Pierre Bacri, André Dussollier, Agnès Jaoui, Lambert Wilson, Jane Birkin.

Odile i Claude  són una parella que viuen en una còmoda rutina que es veurà trasbalsada quan arribi  Nicolas, un antic amant d´Odile.

El 1997 Alain Resnais va sorprendre a tothom amb aquest divertit musical que esdevé un doble homenatge. Per na banda a Dennis Potter, creador de sèries com El detectiu cantant, Pintallavis al coll o del mític film Pennies from Heaven. Per l´altra, a artistes de la cançó francesa com Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Josephine Baker i Jacques Dutronc. La narració descriu les peripècies de sis personatges que busquen sense massa èxit l´amor. Les cançons, sempre en playback, estan perfectament integrades dins de la narració seguint els esquemes habituals de les obres de Potter. El guió de la parella Agnés Jaoui i Jean-Pierre Bacri, també actors del film, desenvolupa un seguit de personatges estereotipats però que reflecteixen molt bé la societat francesa amb una narració vitalista i de gran inventiva visual.


Alain Resnais 
Vannes, 3 de juny de 1922. De ben petit va mostrar interès pel cinema i desprès de la guerra ja treballava com a ajudant de direcció i muntador. El 1948 realitza el seu primer curt professional, Van Gogh, amb què va guanyar un Oscar. Va obtenir un gran reconeixement amb el migmetratge Nuit et bruillard (1952) sobre els camps de concentració nazis. El seu primer llarg va ser Hiroshima mon amour, inici de la brillant filmografia amb títols com El año pasado en Marienbad, MurielMon oncle d´Amerique. o Providence . Va morir el dia 1 de març de 2014.

Dimarts, 29 d´abril. 22 h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic

filmoteca resnais< tornar