PROPERA SESSIÓ // 22-04-2014 // Sessió Sant Jordi
Història de la meva mort // Albert Serra, Catalunya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Andergraun Films, Televisió de Catalunya, Capricci Films
Guió: Albert Serra
Música:
Muntatge: Àngel Martín
Durada: 148 min.
Intèrprets: Vicenç Altaió, Eliseu Huertas, Lluís Serrat, Montse Triola, Noèlia Rodenas, Clara Visa, Lluís Carbó, Kitu Pau, Clàudia Robert

En un petit poble del nord de França, rodejat de boscos, hi viu el Marquès (Casanova), famós per les seves conquestes sexuals. Arribarà el Comte (Dràcula) i les coses canviaran radicalment.

Guanyadora del premi al millor film del darrer festival de Locarno, la darrera obra del sempre polèmic Albert Serra ha provocat tota mena de reaccions. Aquí ens planteja la trobada entre un personatge real, Casanova (Interpretat pel poeta Vicenç Altaió), símbol del segle de les llums, amb un personatge de ficció, Dràcula, que representa una al·legoria de l´obscurantisme. Eterna lluita de la llum contra la foscor que el director desenvolupa com sempre amb actors no professionals i amb una posada en escena que ens remet a una estètica molt propera a la pintura. 

Albert Serra 
Banyoles, 1985. Ha esdeveingut el nou enfant terrible del cinema català per la seva postura iconoclàstica i provocadora. Va estudiar Filologia hispànica i Història del art. Va debutar el 2003 amb Crespià, the film not the village, que no va estrenar-se comercialment. Tres anys més tard, amb la presentació al festival de Cannes del seu segon llarg, Honor de cavalleria, va gaudir de gran reconeixement crític. El 2008 va dirigir El cant dels ocells. Història de la meva mort és el seu últim film. 

En col·laboració amb ACVic Centre d´Arts Contemporànies. Comptarà amb la presència del seu director i del protagonista, Vicenç Altaió.


Dimarts, 22 d´abril. 21h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic

< tornar