PROPERA SESSIÓ // 15-04-2014 // Sessió núm. 1.162
Nymphomaniac: Vol. II // Lars von Trier, Dinamarca-Alemanya-França, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Zentropa Entertainments
Guió: Lars von Trier
Música:
Muntatge: Molly Marlene Stensgaard
Durada: 123 min
Intèrprets: Charlotte Gainsbourg, Stellan SkarsgÃ¥rd, Stacy Martin, Willem Dafoe, Mia Goth, Michael Pas, Jean-Marc Barr.

Després del coitus interruptus no podíem deixar de programar la segona part de la polèmica Nymphomaniac. El desenllaç de la història de la nimfòmana Joe (Charlotte Gainsbourg) i les conclusions del seu interlocutor (Stellan Skarsgård).

Recordem que Nymphomaniac era inicialment una sola pel·lícula que –sense el consentiment del director– es va dividir en dues entregues. Per aquest motiu no hi trobarem una introducció com podríem trobar en una seqüela normal. En aquesta segona part, el to general de la història encara es torna més fosc. La violència guanya terreny, les pinzellades còmiques de la primera part van desapareixent. Lars von Trier sap com incomodar els espectadors per fer-los arribar la seva pertorbadora història. La sexualitat, la condició humana, el desig, són aspectes que es van tocant durant el metratge, fins arribar a una conclusió marca de la casa. Una pel·lícula única en el seu gènere, moderna en el fons i en la forma. Deixeu-vos portar pel mestre danès i gaudiu de bon cinema europeu compromès com poques vegades tenim oportunitat de visionar.


Lars von Trier
Autor essencial per entendre el cinema contemporani. Genial i polèmic, nascut el 1956 a Dinamarca, co-creador del moviment Dogma 95, va començar a ser reconegut mundialment amb el film Europa (1991). Després arribarien fites com Rompiendo las olas (1995), Dancer in the dark (2000) o Melancholia (2011).

Dimarts, 15 d´abril. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar