PROPERA SESSIÓ // 13-04-2014 // Sessió Cineclub Xic
Tiempos modernos // Charles Chaplin, EUA, 1936
Fitxa tècnica

Producció: Charles Chaplin Productions
Guió: Charles Chaplin
Música: Charles Chaplin
Muntatge: Charles Chaplin, Willard Nico
Durada: 87 min.
Intèrprets: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Tiny Sandford, Chester Conklin, Hank Mann.

Charlot treballa de forma frenètica en una fàbrica fins al punt que no pot seguir el ritme del treball i acaba embogint. Quan està recuperat, es veurà embolicat en una manifestació i acabarà detingut.

Inspirant-se en un film de René Clair, A nous la liberté! (1931), Charles Chaplin va interpretar i dirigir Tiempos modernos com una crítica a les condicions de treball durant la gran depressió econòmica dels anys 30. El protagonista patirà totes les injustícies de la societat sustentada en l´explotació dels obrers a mans del capitalisme. Tot això descrit de forma magistral utilitzant l´humor, amb una col·lecció de gags memorables que demostren la genial capacitat còmica del director. Cineclub Xic projecta aquesta pel·lícula per acostar el cinema clàssic als petits a través de la genial figura de Chaplin. 


Charles Chaplin 
Neix el 1889 a Londres. Durant un viatge als Estats Units entra a treballar al cinema de la mà de Mack Sennett on es faria molt popular amb el personatge de Charlot. La seva versatilitat com a productor, director i actor dels seus films el convertí en un dels personatges més estimats del seu temps i un dels millors còmics de la història del cinema. De la seva extensa filmografia destaquen títols com La quimera del oro, Tiempos modernos, El gran dictador o Monsieur Verdoux. Va morir a Vevey (Suïssa) el 25 de desembre de 1977.

Diumenge, 13 d´abril. 17 h
Preu: 3 euros.
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic

Filmoteca Chaplin

< tornar