PROPERA SESSIÓ // 13-03-2014 // Sessió Cicle Un món feliç
5 Broken Cameras // Emad Burnat i Guy Davidi, Palestina, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Guy DVD Films, Alegria Productions i Burnat Films Palestine
Guió: Guy Davidi
Música: Adnan Joubran, Wissam Joubran, Samir Jubran i Ofer Peled.
Muntatge: Véronique Lagoarde – Ségot i Guy Davidi
Durada: 94 min
Intèrprets: Documental

Emad és un jove palestí aficionat a les càmeres domèstiques. Viu a la ciutat de Ramallah, a Cisjordània. El 2005 les excavadores israelianes arriben per construir un mur que delimitarà el perímetre del gegantí assentament jueu. Amb la seva càmera, Emad grava aquests primers moviments. 5 anys i 5 càmeres de vídeo li faran falta per enregistrar la història de la resistència del seu poble a l´opressió israeliana i, en paral·lel, el creixement del seu fill Gibreel Emad, nascut els primers dies del moviment ciutadà. Mentre els atacs israelians destrossen una càmera rere l´altra i, amb elles, les vides dels seus companys vilatans, Emad segueix filmant el que passa al seu voltant.

Un retrat únic, personal i en primera fila d´un dels moviments de resistència pacífica palestins que han recollit més suport de la comunitat internacional. El documental va guanyar el premi Sundance a millor director de documental internacional.

Emad Burnat i Guy Davidi
Emad Burnat és un càmera i fotògraf freelance palestí. Ha treballat per a diversos canals de televisió com Al-Jazeera, els Canals 1, 2 i 10 israelians, la Televisió Palestina, i en múltiples ocasions, també per Reuters. Les seves imatges han estat utilitzades per a diversos documentals sobre el conflicte israelià-palestí, però 5 cámaras rotas és el primer documental que dirigeix. Guy Davidi, nascut a Jaffa (Israel), és documentalista i professor de cinema. Ha dirigit, muntat i gravat pel·lícules des dels 16 anys, però es va esternar en el món del llargmetratge amb Interrupted Streams, estrenada al Festival Internacional de Cinema de Jerusalem.

Dijous, 13 de març a les 21:00 h
Espai ETC. Pg. de la Generalitat, 46. Vic
Entrada: 3 euros< tornar