PROPERA SESSIÓ // 11-03-2014 // Sessió núm. 1.159
Blackfish // Gabriela Cowperthwaite, EUA, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Manny O Productions
Guió: Gabriela Cowperthwaite i Eli B. Despres
Música: Jeff Beal
Muntatge: Gabriela Cowperthwaite i Eli B. Despres
Durada: 83 min
Intèrprets: Documental

El 1983, quan tenia dos anys, l´orca Tilikum va ser capturada per participar en un espectacle en un parc aquàtic. Durant més de 20 anys va viure en captivitat i en aquest període va matar tres persones. Després de la tercera mort, Tilikum va ser retirada durant un any. El 2011va tornar a la gran piscina del parc.

A través de diverses imatges i entrevistes amb una gran càrrega emotiva, Blackfish explora la naturalesa de les orques, que demostren ser criatures intel·ligents i sensibles. Però també veurem el tracte que reben mentre estan en captiveri, els entrenaments a què  són sotmeses i la vida dels seus ensinistradors. La directora Gabriela Cowperthwaite ens ofereix un bell però a la vegada demolidor retrat sobre la situació que viuen el animals dins dels parcs aquàtics i la pressió que aquesta indústria exerceix perquè la situació es perpetuï durant dècades. 

Gabriela Cowperthwaite
Ha dirigit, escrit i produït documentals durant més de dotze anys per mitjans tan reconeguts com ESPN, National Geographic, Animal Planet, Discovery Channel i History Channel, incloent sèries com Shootout o Desastres Tech. Ha sigut la responsable de títols importants com la multipremiada City Lax: An Urban Lacrosse o Blackfish, guanyadora a Sundance el 2013. Aquest últim treball és un dels documentals amb més recaptació de la història i un dur al·legat contra el maltractament animal.

11 de març. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar