PROPERA SESSIÓ // 18-05-2013 // Sessió PROTESTA
Gasland // Josh Fox, EUA, 2010
Fitxa tècnica

Producció: HBO Documentary Films, International WOW Company
Guió: Josh Fox
Música: Susan Jacobs, Jackie Mulhearn
Muntatge: Matthew Sanchez.
Durada: 107 min
Intèrprets: Aubrey K. McClendon, Pat Fernelli, Ron Carter, Jean Carter, Norma Fiorentino, Dave Neslin, Jesse Ellsworth

Sessió especial Festival Protesta, amb entrada inversa

Immenses àrees dels Estats Units estant sent afectades per un procés d’extracció de gas natural desenvolupat per Haliburton anomenat fracturació hidràulica. Tristament conegut també entre nosaltres com a fracking. Al mateix temps, els grans lobbies del gas i el petroli pressionen el govern per evitar que sorgeixin mesures legals relatives a la conservació del medi ambient. 

L’any 2006 el realitzador Josh Fox va rebre una carta d’una companyia energètica: la seva propietat es trobava sobre un important jaciment de gas natural i li oferien centenars de dòlars a canvi de perforar i explotar el terreny. Aquest és el punt de partida d’un viatge en què el propi Fox travessa els Estats Units per analitzar les conseqüències d’aquestes activitats. El resultat és Gasland, un terrible retrat dels Estats Units i de la perversa realitat que envolta l’extracció de gas. 

Josh Fox 
EUA, 2972. Director de cinema i activista mediambiental. Es va graduar a la Universitat de Columbia l’any 1995. Entre el 2001 i el 2002 va dirigir alguns capítols de la sèrie Bay State. El 2008 va dirigir i escriure el llarg Memorial Day i posteriorment va impulsar el projecte Gasland. Gràcies a aquest film s’ha convertit en un dels personatges més crítics contra el fracking als Estats Units. Després de Gasland ha rodat els curts documentals Occupy Sandy i The Sky is Pink.

El documental es projectarà a les 10 de la nit i estrenarà una modalitat de pagament anomenat entrada inversa, els espectadors podran gaudir de la sessió i a la sortida pagar de forma voluntària la quantitat que vulguin.
< tornar