PROPERA SESSIÓ // 06-06-2013 // Sessió Cinema i educació
Educar és la millor manera de lluitar // Agustí Corominas i Rosa Cañadell, Catalunya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: USTEC·STEs, Metròpoli vídeo films
Guió: Rosa Cañadell i Agustí Corominas
Música:
Muntatge: Llorenç Torrades
Durada: 49 min.
Intèrprets:
Aquest documental tracta sobre el Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) del Brasil, un moviment que en 25 anys d’existència ha tret més de dos milions de persones de la misèria i ha fet de l’educació una de les seves principals banderes. 

Els autors del film han volgut explicar i difondre aquesta gran aventura que és l’educació pel MST, en la qual estan compromesos tots els seus membres. En els campaments i assentaments s’ha creat una xarxa d’escoles per a totes les edats, amb formació tècnica pels joves i la formació política dels moviments socials del Brasil i de tot Amèrica Llatina. Un gran exemple ara que al nostre país l’educació pateix greus retallades i la crisi afecta els més desfavorits. 

Rosa Cañadell i Agustí Corominas 
Psicòloga i professora de secundària, Rosa Cañadell és la portaveu del sindicat d’ensenyament USTEC·STEs. Agustí Corominas és un experimentat documentalista vinculat al mitjà televisiu. Ha dirigit altres produccions com ara Mestres i exili (2005) o Castellers del món (2007). 

Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.  Presentació i fòrum posterior a càrrec dels autors, Rosa Cañadell i Agustí Corominas. El públic assistent rebrà el DVD de la pel·lícula i el núm. 34 de la revista Docència.

Espai ETC. 21 h
< tornar