PROPERA SESSIÓ // 23-05-2013 // Sessió Cinema i educació
Sólo es el principio // Pierre Barougier i Jean-Pierre Pozzi, França, 2010
Fitxa tècnica

Producció: Ciel de Paris Production, Région Ile-de-France
Guió:
Música: Brahem Trio.
Muntatge: Jean Conde
Durada: 97 min
Intèrprets:

Al llarg d’un curs seguim un grup de nens i nenes d’una escola francesa durant el desenvolupament d’una activitat sorprenent. Els infants, amb edats d’entre tres i cinc anys estudien... filosofia. Asseguts en un cercle al voltant d’una espelma, posen en pràctica un ritual en què parlen sobre l’amor, el poder, la diferència, el fet de créixer, la mort... No hi ha estudiants bons ni dolents, el que importa és pensar per un mateix. 

Aquest és el testimoni d’un experiment escolar sorprenent. El que comença com un exercici guiat i assessorat per part de la mestra acaba convertint-se per als nens en un moment privilegiat, on poden expressar-se i reflectir els seus sentiments. Un documental sorprenent, divertit i entusiasta, que suposa una defensa de la cultura i de l’educació. Captada amb calidesa i sensibilitat, la pel·lícula promou una reflexió sobre la nostra capacitat ètica, social i humana. 

Pierre Barougier i Jean-Pierre Pozzi
Pierre Barougier ha treballat com a càmera per a directors com Polanski, Woody Allen o Lawrence Kasdan. L’any 2002 va iniciar-se com a director de fotografia amb In my skin. 
Jean-Pierre Pozzi ha treballat en documentals com Radio la Colifata i Out of bounds. L’any 2009 va dirigir el seu primer documental, Nous resterons sur Terre. Ha dirigit nombrosos anuncis, tres curts de ficció i ha escrit el guió de la TV Movie Mira la magnifique.

Espai ETC. 21 h

Amb la col·laboració del Servei Educatiu d’Osona.
< tornar