PROPERA SESSIÓ // 09-05-2013 // Sessió Cinema i educació
El profesor // Tony Kaye, EUA, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Paper Street Films, Appian Way
Guió: Carl Lund
Música: The Newton Brothers
Muntatge: Michelle Botticelli, Barry Alexander Brown, Geoffrey Richman
Durada: 97 min
Intèrprets: Adrien Brody, Marcia Gay Harden, James Caan, Christina Hendricks, Lucy Liu, Tim Blake Nelson, Bryan Cranston

A un institut de secundària a punt de ser derruït arriba un nou professor (Adrian Brody) que es trobarà enmig de situacions complexes, tant en la seva vida laboral com personal. 

El profesor ens ofereix una visió demolidora del sistema educatiu públic i, de retruc, de la societat americana actual. Construïda a partir de flashbacks intercalats en un monòleg del protagonista i combinant imatge real amb animació, la pel·lícula esdevé un retrat coral de la degradació d’un institut i del drama personal del professor. Malgrat la diversitat temàtica de la narració, el resultat final esdevé molt coherent i realista. Una visió d’una societat malalta que condemna l’ensenyament públic, amb uns pares absents o violents, uns professors desbordats i uns adolescents abocats al nihilisme, la violència o la desesperació. Enmig d’aquest món que s’ensorra, el professor intentarà mantenir la sensatesa. 

Tony Kaye 
Nascut a Londres el 1952, és un artista polifacètic: pintor, poeta, compositor i cantant, a més de director de cinema, actor i guionista. Va començar a destacar en el món del videoclip. El seu debut en el camp del llargmetratge fou l’any 1998 amb American Story X. El 2006 filma el documental Lake of fire, considerada com l’obra definitiva sobre l’abortament. El 2009 filma Black Water Transit. Actualment treballa en un nou film, Attachment. 

Espai ETC. 21 h

Amb la col·laboració del Servei Educatiu d’Osona.
< tornar