PROPERA SESSIÓ // 11-04-2013 // Sessió Pantalla oberta
El venedor de roses | Els últims transhumants // Irene Segalés, Catalunya, 2010-11
Fitxa tècnica

Producció: Alicia Olivares | Irene SegalĂ©s
Guió: Irene SegalĂ©s
Música: Isaac Bosch i Oriol MirĂł
Muntatge: Martí Genís | Irene Segalés
Durada: 26 min | 22 min
Intèrprets:
El venedor de roses 
Fa dotze anys que en Ghulam Mohamed va marxar de Pakistan per venir a Europa a buscar una vida millor. Des de fa més de deu anys viu a Catalunya on va treballar en el món de la construcció. Ara, amb 56 anys, es guanya la vida venent roses els caps de setmana a Vic. El personatge d’en Ghulam exemplifica la duresa de la vida de moltes persones que deixen el seu país d’origen i la seva família a la recerca d’un futur incert en un país totalment diferent i desconegut.

Els Ăşltims transhumants 
Cada any a finals de juny, en LluĂ­s i el seu fill recorren els camins transhumants dels Pirineus per portar el seu ramat de 600 ovelles a l’alta muntanya on aprofitaran les pastures. El documental estĂ  ambientat en el camĂ­ de retorn fins a les terres baixes. Aquesta Ă©s la història d’una famĂ­lia de pastors, d’un llegat, d’un fill que vol continuar l’ofici del seu pare malgrat les dificultats que comporta actualment. 

Irene SegalĂ©s 
Vic, 1980. Es va llicenciar en Periodisme i va fer un curs superior de documental d’autor on va codirigir el documental Restos de vida. El seu primer treball va ser Els Ăşltims transhumants, que es va projectar a l’espai DOC’S de Barcelona TelevisiĂł. El venedor de roses es va realitzar dins la ComissiĂł de la Diversitat de TelevisiĂł de Catalunya D’aquĂ­ d’allĂ . Actualment Ă©s ENG d’informatius a La Xarxa on tambĂ© fa tasques com a editora i com a presentadora d’informatius. 

Presentació i posterior cinefòrum a càrrec de la directora.< tornar