PROPERA SESSIÓ // 28-05-2013 // Sessió Universitat d´estiu de Vic
El último vals // Martin Scorsese, EUA, 1978
Fitxa tècnica

Producció: FM Productions
Guió: Mardik Martin
Música: The band
Muntatge: Jan Roblee, Yeu-Bun Yee
Durada: 117 min
Intèrprets: Rick Danko, Robbie Robertson, Richard Manuel, Levon Helm, Garth Hudson, Eric Clapton, Neil Diamond, Bob Dylan, Neil Young, Ron Wood.

El dia d´Acció de Gràcies de 1976 al Winterland Ballroom de San Francisco el grup The Band va fer el seu últim concert desprès de 16 anys. Per aquest motiu es van aplegar molts músics amb qui havien col·laborat durant tota la seva trajectòria. 

Considerada per molts com la millor pel·lícula sobre el rock, The Last Waltz combina les entrevistes fetes pel mateix Martin Scorsese als membres del grup, amb les actuacions del memorable concert. Així l´espectador coneix la formació de la banda, les anècdotes dels setze anys de concerts i la vida a la carretera. La pel·lícula manté tota la seva força amb grans temes propis de The Band juntament amb actuacions de grans estrelles del rock. El repàs culmina amb la versió de tots els musics del tema I shall be released de Dylan. Scorsese va donar una lliçó que ha passat a la història sobre com filmar un concert de rock. Una obra imprescindible per a tots els melòmans. 

Martin Scorsese
Neix a Queens, Nova York, el 1942. El seu amor pel cinema el feu graduar-se en cinema a la Universitat de Nova York el 1964. El 1967 realitza el curt The Big Shave i debuta en el llargmetratge amb Who´s knocking at my door? El 1972 dirigeix Malas calles, que li valgué el reconeixement de la crítica, i que li va permetre encetar una brillant filmografia amb títols com Taxi Driver, Toro salvaje, Uno de los nuestros, La edad de la inocencia..., que l´han convertit en un dels directors més admirats del cinema actual.

< tornar