PROPERA SESSIÓ // 21-05-2013 // Sessió Universitat d´estiu de Vic
Searching for Sugar Man // Malik Bendjelloul, Suècia-Regne Unit, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Red Box Films, Passion Pictures
Guió: Malik Bendjelloul
Música:
Muntatge: Malik Bendjelloul
Durada: 86 min
Intèrprets: Stephen -Sugar- Segerman, Rodriguez, Dennis Coffey, Mike Theodore, Dan DiMaggio, Clarence Avant, Willem Möller.

Què va passar amb la misteriosa figura del rock dels 70, Sixto RodrĂ­guez? Tot i el seu fracĂ s als Estats Units, les cançons de RodrĂ­guez, que cantava als mĂ©s desfavorits, van ser autèntics himnes a la Sud-Ă frica del Aperheid i el van convertir en un mite. Anys desprĂ©s, dos fans sud-africans intenten recompondre el trencaclosques de RodrĂ­guez. 

Searching for Sugar Man s´estĂ  convertint una de les pel·lĂ­cules mĂ©s importants de la temporada. Estem davant d´una fusiĂł de temes, de conceptes i de gèneres. És un cant a l´esperança, la inspiraciĂł i el poder de la mĂşsica. El film del suec Malik Bendjelloul ha aconseguit mĂ©s de 25 premis cinematogrĂ fics durant l´últim any, inclòs l´Oscar al millor documental, però va estar a punt de no finalitzar-se mai. El director va començar a rodar en sĂşper 8, per donar-li el to que la història necessitava, però va resultar massa car i la pel·lĂ­cula va quedar encallada. Finalment la soluciĂł es va trobar en un iPhone i una aplicaciĂł de dos euros. El resultat, una petita joia capaç d´emocionar, sorprendre i il·lusionar. 

Malik Bendjelloul 
Suècia, 1977. Va fer d´actor infantil a diverses produccions televisives i posteriorment va estudiar Periodisme. Ha produït documentals musicals per la televisió sueca on també treballava com a reporter pel programa Kobra, que l´obligava a viatjar arreu del món. Durant un d´aquests viatges va conèixer la història que desprès va desenvolupar a Searching for Sugar Man i que li ha suposat fama mundial.

A partir de les 20h, encara podreu veure la mostra Màquines de cine, del col·leccionista Àngel Rabat, organitzada pel Festival PROTESTA.< tornar