PROPERA SESSIÓ // 14-05-2013 // Sessió Festival Protesta
La pesadilla de Darwin // Hubert Sauper, Àustria-França-Bèlgica, 2004
Fitxa tècnica

Producció: Mille et Une Productions, Coop 99
Guió: Hubert Sauper
Música:
Muntatge: Denise Vindevogel
Durada: 107 min
Intèrprets: Eliza Maganga Nsese, Raphael Tukiko Wagara, Dimond Remtulia, Marcus Nyoni, Sergey Samarets, Jonathan Nathanael.

A la dècada dels 60 va introduir-se una nova espècie de peix al llac Victòria (Tanzània) com un experiment científic innocu. La perca del Nil va resultar ser un depredador terrible que ha eliminat tota la fauna autòctona del gran llac africà. Actualment, una poderosa indústria multinacional comercialitza arreu del món la carn del peix, mentre la població de la zona viu en la misèria. 

Durant la preparació del documental Kisangani Diary (1998), el realitzador austríac Hubert Sauper va descobrir la trama negra d´interessos comercials i venda d´armes que tenia lloc a les ribes del llac Victòria. El director amb el seu amic Sandor Rieder, l´escriptor Nick Flynn i una petita càmera, formaren el mínim equip de rodatge que va investigar els fets. La pesadilla de Darwin planteja la història de la perca del Nil com una al·legoria sinistra de l´afany depredador que sustenta el Nou Ordre Mundial.

Hubert Sauper 
Nascut el 1966 al Tirol, Àustria. Va estudiar direcció cinematogràfica a Viena i França. És director i professor de cinema a Europa i els Estats Units. Els dos últims documentals que ha escrit i dirigit han estat premiats amb dotze premis de cinema internacionals. El més conegut és el polèmic La pesadilla de Darwin, que va estar nominat a l´Oscar com a millor documental. També és realitzador d´On the Road With Emil (1993), Lomographer´s Moscow (1995), Kisangani Diary (1998) i Alone With Our Stories (2000).


< tornar