PROPERA SESSIÓ // 08-05-2014 // Sessió Cinema i educació
A Film About Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band // Ramon Tort, Catalunya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Divinoconcepto.
Guió: Borja Duñó, Ramon Tort
Música: Sant Andreu Jazz Band
Muntatge: Ramon Tort
Durada: 101 min.
Intèrprets: Joan Chamorro, Montse Jorba, la Sant Andreu Jazz Band, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Jesse Davis, Ricard Gili, Esteve Pi.

La Sant Andreu Jazz Band és una jove orquestra dirigida per Joan Chamorro que reuneix nens i nenes de 6 a 18 anys al voltant del jazz clàssic que omple els auditoris més importants del país. 

El propòsit narratiu del director, Ramon Tort, va ser construir una peça que permetés al públic captar el tempo i la naturalesa dels assajos, el funcionament del grup, les hores de sacrifici personal, el caràcter i la personalitat dels nens. Ara bé, el protagonista principal és Joan Chamorro, carismàtic professor i catalitzador d´una aventura artística fascinant. Cal saber que aquest projecte és fruit del seu treball a escola municipal de música, a partir d´un singular mètode pedagògic basat en la motivació i a saber transmetre als alumnes la passió per la música com un joc i un repte personal. Cineclub Vic us proposa un nou visionat d´aquest gran documental. En aquest cas, no només pel seu valor cinematogràfic i musical, sinó també pel seu interès formatiu.


Ramon Tort
Director, guionista i productor nascut el 1975. Des de 2004 està lligat al mitjà audiovisual i és el fundador del col·lectiu Divinoconcepto. Després de quedar impressionat per aquesta orquestra, a finals de 2010 comença a rodar A Film About Kids & Music. Sant Andreu Jazz Band, guanyadora del Festival In-Edit i de premis a Festivals de Bucarest i Canadà.

En col·laboració amb el Servei Educatiu d´Osona.

Dijous, 8 de maig. 21 h
Cicle Cinema i educació
Preu: 3 euros. 
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic< tornar