PROPERA SESSIÓ // 17-02-2013 // Sessió Nits de cinema oriental
L’Illa dels records i el mirall màgic // Shinsuke Sato, Japó. 2009
Fitxa tècnica

Producció: Dentsu
Guió: Otsuichi i Shinsuke Sato
Música: Tadashi Ueda
Muntatge: Tsuyoshi Imai
Durada: 93 min.
Intèrprets: Animació

Haruka és una adolescent de setze anys. La seva mare va morir quan era molt petita. El seu pare només pensa en la feina i Haruka decideix anar a viure a casa de la seva àvia. La seva vida farà un tomb quan conegui una curiosa criatura que la portarà fins la Illa dels records.

És una de les produccions animades japoneses més reeixides dels últims anys. Realitzada amb tècniques CGI, la pel·lícula evoca un univers proper al de Alicia al País de les meravelles  però ho fa amb un imaginari propi, amb la creació del món paral·lel on van a parar totes les joguines oblidades pels nens. 

Aquesta pel·lícula va guanyar el Premi del Jurat al prestigiós festival Fantasia del Canadà i el premi a la millor pel·lícula animada de la Acadèmia de Cine Japonès.

Shinsuke Sato és un director de cinema, guionista i dissenyador de videojocs. Entre els seus treballs hi trobem tant animació com imatge real i pel·lícules per a tot tipus de públics. Entre la seva filmografia destaquen La illa dels records i el mirall màgic, The Princess Blade i la recent saga Gantz. Ha participat en videojocs com Tekken 4, on va encarregar-se de desenvolupar els personatges i escenaris.


Diumenge 17 de febrer. 17 h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 56. Vic
Preu: 3 euros
< tornar