PROPERA SESSIÓ // 03-02-2013 // Sessió 80s
Els Goonies // Richard Donner, EUA. 1985
Fitxa tècnica

Producció: Warner Bros. Pictures
Guió: Chris Columbus
Música: Dave Grusin
Muntatge: Michael Kahn
Durada: 114 min
Intèrprets: Sean Astin, Jeff Cohen, Josh Brolin,Kerri Green, Corey Feldman

En un intent desesperat per salvar casa seva, dos germans i els seus amics de la colla cerquen un tresor pirata en una cova subterrània plena de passadissos secrets. Començarà així una aventura que es convertirà en la experiència més emocionant de les seves vides.

Els Goonies Ã©s un títol mític del cinema infantil dels vuitanta que va marcar una generació. Conté tots  els trets identificables del cinema Spilbergià i una capacitat per entretenir única. És, també, una història de creixement i de maduració i amb el pas dels anys, la seva importància cinèfila no ha parat de créixer. Aquesta és una oportunitat única per reviure-la en cinema i fer que les noves generacions també es deixen emportar per la seva màgia. 

Richard Donner
Nova York, 1939. Després de formar-se com actor, va començar la seva carrera dirigint episodis de sèries mítiques com La Dimensió desconeguda i El fugitiu. El seu primer film important va ser La Profecía (1976). El gran èxit li va permetre accedir a dirigir Superman (1978). Durant els 80 va rodar tres cintes mítiques, cada una en el seu terreny: Els GooniesArma letal i Los fantasmas atacan al jefe. Posteriorment ha dirigit tots els capítols de la saga Arma letal i ha coincidit amb el seu actor, Mel Gibson a Maverick  i Conspiración. El 2006 va rodar 16 calles, on recuperava el to del thriller dels anys 70. És també productor de sagues multimilionàries com X-men o Liberad a Willy

Projecció en català
Preu: 3 euros


< tornar