PROPERA SESSIÓ // 21-03-2013 // Sessió especial
De nit, elles ballen // Isabelle Lavigne i Stéphane Thibault, Canadà. 2010
Fitxa tècnica

Producció: Les films du tricycle
Guió: Isabelle Lavigne, StĂ©phane Thibault
Música: BenoĂ®t Charest
Muntatge: René Roberge
Durada: 80 min
Intèrprets: Reda Ibrahim Mohamed Ali, Amira Said Samir Sayed, Bossy Said Samir Sayed, Hind Said Samir Sayed

Aquesta és la història d’una família d’El Caire i d’un clan de dones en què l’art de ballar es transmet de mares a filles des de temps remots. La matriarca condueix alhora la família i el negoci, quasi sempre amb mà de ferro. El punt de trobada familiar és un petit apartament on afloren les queixes i súpliques de les filles. El caos, la por i les discussions també deixen espai a la tendresa, la vulnerabilitat i l’esperança d’una vida millor.

La intenciĂł de la pel·lĂ­cula Ă©s espiar amb tota la transparència un clan familiar tĂ­pic però desconegut, dedicat a l’ofici que dĂłna a les nits d’El Caire un aire Ăşnic i especial. Rodada Ă­ntegrament a la capital egĂ­pcia, Ă©s una mirada lĂ­rica però despullada de sentimentalismes a un mĂłn aparentment ple de mĂ gia i fascinaciĂł. Un retrat en què la bellesa mĂ©s pura contrasta amb la violència de les escenes domèstiques. Un cant a la força del desig de viure. Un testimoni Ăşnic del que hi ha darrera de les nits d’El Caire, plenes de llum, colors estridents i erotisme de sèrie B. 

Isabelle Lavigne i Stéphane Thibault
Lavigne va estudiar a la Universitat del Quebec i Thibault a la Universitat de Mont-real. Des del seu primer documental J.U.I.C.E., la seva obra ha estat reconeguda internacionalment. Abans de De nit, elles ballen ja havien dirigit plegats el documental Junior, que va guanyar el premi al millor documental canadenc al festival Hot Docs de Toronto. Amb aquest Ăşltim treball han guanyat premis a festivals com el DocsBarcelona, el Camden Int. Film Festival, la Quinzena de realitzadors del Festival de Cannes i el Hot Docs de Toronto. 


< tornar