PROPERA SESSIÓ // 26-03-2013 // Sessió La primera de...
Chico conoce chica // Léos Carax, França. 1984
Fitxa tècnica

Producció: Abilene
Guió: LĂ©os Carax
Música: Jacques Pinault
Muntatge: Nelly Quettier i Francine Sandberg
Durada: 100 min
Intèrprets: Denis Lavant, Mireille Perrier, Carroll Brooks, Elie Poicard, MaĂŻtĂ© Nahyr, Christian Cloarec

SĂłn dos personatges enigmĂ tics: el noi, Alex (Denis Lavant), Ă©s un aspirant a cineasta que viu en un apartament en un barri marginal de ParĂ­s. La seva parella l’ha abandonat, de la mateixa manera que han abandonat la noia, Mirelle (Mireille Perrier). No es coneixen, però el destĂ­ els portarĂ  a parlar-se en una festa on mantindran una llarga conversa. 

Amb només vint-i-tres anys, Léos Carax va filmar la seva òpera prima. Una cinta d’aire intimista i desconcertant, rodada en un blanc i negre on trobem reminiscències del cinema mut i la influència de cineastes com Cocteau, Dreyer, Godard o Bresson. Escenes surrealistes, una història gairebé sense sentit, salts narratius que l’espectador ha d’omplir no se sap ben bé com... Tot plegat conforma una pel·lícula clau del cinema francès dels 80.

Aquesta primera pel·lĂ­cula, estranya, anòmala, va suposar que la crĂ­tica francesa qualifiquĂ©s el director com “L’únic cineasta autèntic dels 80”. A mĂ©s d’iniciar una carrera mĂ©s que interessant, va suposar l’inici d’una relaciĂł gairebĂ© mĂ gica: la del director amb l’actor protagonista, Dennis Lavant. Tots dos han col·laborat en films com Mala sangre (1986) Los amantes del Pont-Neuf (1992), un segment de Tokio! (2010) i l’últim treball de Carax fins ara, l’enigmĂ tica Holy Motors (2012). Cineclub Vic ha programat durant aquest cicle el primer i l’últim treball de Carax, per oferir dues mirades a un director tan interessant com atĂ­pic. 


< tornar