PROPERA SESSIÓ // 19-03-2013 // Sessió nĂşm. 1.138
Pollo con ciruelas // Vincent Paronnaud i Marjane Satrapi, França-Alemanya-Bèlgica. 2011
Fitxa tècnica

Producció: Celluloid Dreams, The Manipulators, uFilm
Guió: ncent Paronnaud i Marjane Satrapi.
Música: Olivier Bernet.
Muntatge: Stéphane Roche
Durada: 93 min
Intèrprets: Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria de Medeiros, Golshifteh Farahani, Eric Caravaca, Chiara Mastroianni

És l’any 1958. Un violinista iraniĂ , el mĂ©s gran de tots els temps, retroba un antic amor. Tornant a casa, es discuteix amb la dona i, per a acabar-ho d’adobar, descobreix que el seu instrument mĂ©s preuat s’ha fet malbĂ©. Veient que no pot trobar-neun de recanvi, el mĂşsic s’ensorra. Abatut, jeu al llit i emprèn un viatge interior sobre els perquè del seu art i de la seva pròpia personalitat.

L’autora de còmics i directora de cine iraniana Marjane Satrapi va adaptar amb Ă¨xit crĂ­tic i de pĂşblic PersĂ©polis, la seva descripciĂł en primera persona de la revoluciĂł persa i l’entrada de l’islamisme al paĂ­s. Ara canvia de registre, convertint una altra novel·la grĂ fica seva en un conte farcit d’imatges lĂ­riques i desbocades, amb referències al mĂłn de Fellini. La quĂ­mica entre drama i comèdia (negra) tornen a donar els seus fruits en aquesta delicada història onĂ­rica, romĂ ntica i molt nostĂ lgica, tant en l’esperit com en les formes.

Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud
Nascuda a Rasht (Iran), Satrapi Ă©s una de les autores de còmic contemporĂ nies mĂ©s importants. De famĂ­lia progressista, Satrapi va viure intensament la revoluciĂł iraniana del 1979. El còmic PersĂ©polis, publicat en quatre volums, recull aquesta experiència. TambĂ© va publicar Brodats (2003) sobre la realitat de les dones iranianes. 
Paronnaud, nascut a La Rochelle, Ă©s cineasta i historietista. Junts, han signat les adaptacions de dues obres de Satrapi: PersĂ©polis (2007) i Poulet aux prunes (2011).< tornar