PROPERA SESSIÓ // 12-03-2013 // Sessió Clàssics restaurats
Érase una vez en América // Sergio Leone, Itàlia-EUA. 1984
Fitxa tècnica

Producció: Ladd Company, The, Embassy International Pictures
Guió: Leonardo Benvenuti, Sergio Leone et al. a partir de la novel·la de Harry Grey
Música: Ennio Morricone
Muntatge: Nino Baragli
Durada: 259 min
Intèrprets: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Joe Pesci, Burt Young, Tuesday Weld

A principis del segle XX dos joves jueus, Noodles (Robert De Niro) i Max (James Woods), juntament amb tres amics més formen una petita banda a Nova York. Amb el pas dels anys i l’entrada en vigor de la Llei Seca es convertiran en importants gàngsters.

Desprès de projectar en l’anterior trimestre la magnífica Hasta que llegó su hora, ara tenim l’oportunitat de veure la darrera pel·lícula de Sergio Leone. Estrenada en el seu moment en dues parts a causa de la llarga durada, el film és un fresc històric que abraça des de principis del segle XX fins als anys 60 a Nova York. Les peripècies dels protagonistes, estructurades a l’entorn de diferents flashbacks, serveixen per fer un retrat del poder dels gàngsters dins la societat americana. Filmada amb tons operístics que combinen les escenes de violència amb d’altres d’intimistes, juntament amb una magnífica recreació de l’època i la sensacional banda sonora d’Ennio Morricone, fan de la seva visió íntegra de gairebé quatre hores un regal per als cinèfils.

Sergio Leone 
Nascut el 3 de gener de 1929 a Roma. Als 20 anys comença a treballar com a actor, assistent de direcció i guionista. L’any 1960 debuta en la direcció amb El coloso de Rodas, però fins quatre anys més tard no li arribaria la fama amb Por un puñado de dólares i les posteriors La muerte tenía un precio i El bueno, el feo y el malo. Posteriorment filmà Hasta que llegó su hora, Agáchate maldito! i Erase una vez en América. Va morir a Roma el 30 d’abril de 1989.

La sessió començarà a les 21h


< tornar