PROPERA SESSIÓ // 05-03-2013 // Sessió nĂşm. 1.137
Hara-Kiri: muerte de un samurai // Takashi Miike, JapĂł. 2011
Fitxa tècnica

Producció: Recorded Picture Company (RPC), Sedic International
Guió: Kikumi Yamagishi
Música: RyĂ»ichi Sakamoto
Muntatge: Kenji Yamashita
Durada: 126 min
Intèrprets: KĂ´ji Yakusho, Naoto Takenaka, Hikari Mitsushima, Eita, Ebizo Ichikawa, Munetaka Aoki

Hanshiro (Ebizô Ichikawa) és un samurai sense recursos que arriba a la residència del clan Li decidit a posar fi a la seva vida mitjançant el ritual del harakiri. El líder del clan, però, intenta dissuadir-lo.

A travĂ©s de flashbacks, Hara-kiri ens endinsa en un terreny de drama, amor i venjança. El film Ă©s un remake de la pel·lĂ­cula homònima del 1962, dirigida per Masaki Kobayashi. Tal com va fer amb 13 asesinos, el director Takashi Miike adopta un estil clĂ ssic i allunyat dels excessos narratius i estètics de treballs anteriors És un elegant film, respectuĂłs amb el gènere que aborda, amb acciĂł continguda i amb intensos esclats de violència. Amb aquesta mirada al passat, el director ha confessat que volia «mostrar la universalitat del patiment humĂ , i la impossibilitat de predir el nostre futur». DesprĂ©s de treball sense interrupciĂł durant anys, Miike demostra que Ă©s un director genial, un mestre capaç de combinar escenes plenes de lirisme amb espectaculars lluites de grup.

Takashi Miike
Osaka, 1960. És un dels cineastes mĂ©s sol·licitats i prolĂ­fics del JapĂł. Va iniciar la seva carrera com a director el 1991 i, en 21 anys, ha realitzat 90 treballs. Va forjar la seva tècnica en nombroses produccions de televisiĂł i vĂ­deo abans de saltar a la fama amb la trilogia Dead or AliveAudition Ichi the Killer. Ha tocat (i trasbalsat) absolutament tots els gèneres. La seva extensa filmografia inclou èxits com Llamada PerdidaZebramanCrows Zero, o Visitor Q.


< tornar