PROPERA SESSIÓ // 26-02-2013 // Sessió núm. 1.136
The Deep Blue Sea // Terence Davies, EUA-Gran Bretanya. 2011
Fitxa tècnica

Producció: Camberwell / Fly Films, Film4, UK Film Council
Guió: Terence Davies
Música: Samuel Barber
Muntatge: David Charap
Durada: 98 min
Intèrprets: Ann Mitchell, Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Karl Johnson, Simon Russell Beale, Jolyon Coy

A la societat puritana i intolerant del Londres dels anys 50, Hester Collyer (Rachel Weisz), la dona d’un jutge del tribunal suprem (Simon Russell Beale) i un atractiu expilot de la RAF (Tom Hiddleston) viuran un impossible triangle amorós.

The Deep Blue Sea, l’obra original de Terence Rattigan, ja va tenir una primera versió dirigida per Anatole Litvak i protagontizada per Vivien Leigh i Kenneth More. El director Terence Davis recupera amb fidelitat el text original i el porta al seu terreny, construint una pel·lícula pausada, que dóna un protagonisme absolut als sentiments i les emocions i no cedeix en cap moment a l’espectacle. El director
atura el món durant una hora i mitja i ens trasllada a un pretèrit decorat on les relacions sentimentals s’enfronten amb gran intensitat i amb una evident voluntat poètica.

Terence Davies
Director, guionista i novel·lista nascut el 10 de novembre de 1945 a Kensington, Anglaterra. Va estudiar a l’escola de drama de Coventry. Allà va escriure el seu primer curt, de caire autobiogràfic, Children (1976). Posteriorment va assistir a l’Escola Nacional de cinema, on va escriure i dirigir Madonna and Child (1980); el seu tercer curt, Death and Transfigurationa (1983) va tancar una biogràfica trilogia que li va reportar nombrosos premis en festivals europeus. Davies sempre s’ha negat a comprometre’s amb el sistema i la falta de finançament ha fet que només hagi dirigit sis films abans de The Deep Blue Sea: Distant Voices, Still Live, The Long Day Closes, The Neon Bible, The House of Mirth i el documental Of Time and the City.


< tornar