PROPERA SESSIÓ // 19-02-2013 // Sessió
Conociendo a Matsuko // Tetsuya Nakashima, JapĂł. 2006
Fitxa tècnica

Producció: Amuse Soft Entertainment, Kiraware Matsuko no IsshĂ´ Seisaku Iinkai
Guió: Tetsuya Nakashima a partir de la novel·la de Muneki Yamada
Música: Gabriele Roberto, Takeshi Shibuya
Muntatge: Yoshiyuki Koike
Durada: 130 min
Intèrprets: Miki Nakatani, Eita, YĂ»suke Iseya, Mikako Ichikawa, Asuka Kurosawa, Gori, Shinji Takeda

Shou (Eita) porta una existència d’allò mĂ©s trista a Tòquio mentre intenta triomfar com a mĂşsic. Un dia el seu pare li demana que netegi l’apartament de la seva tieta Matsuko (Miki Nakatini), que ha aparegut morta als als 53 anys. El seu nebot decideix investigar el cas i aconsegueix  reconstruir els episodis de l’atrafegada, romĂ ntica i fascinant vida de la seva tieta.

Basada en la novel·la de Muneki Yamada, Memories of Matsuko és una de les pel·lícules més aplaudides del cinema japonès dels últims anys. Un homenatge als grans clàssics de l’època daurada dels musicals de la Metro, però també als excessos cromàtics d’Amelie o als melodramàtics de Bailar en la oscuridad. Tetsuya Nakashima, una figura clau del cinema nipó, se serveix de la comèdia, el drama, el musical, el thriller o l’animació, per explicar a l’espectador una història trista de la manera més estranya i meravellosa possible. Memories of Matsuko va ser nominada a nou premis de l’Acadèmia Japonesa de Cinema.

Tetsuya Nakashima
Nascut al 1959 a Fukuoka, Nakashima va estudiar cinema a l’Acadèmia de Chikushino. Va debutar en la direcciĂł amb Hanoji wasurete (1982). El 2005 va guanyar el premi al Millor Director al Yokohama Film Festival pel film Kamikaze Girls. Memories of Matsuko del 2006, va guanyar mĂ©s de 30 premis a la millor actriu a diversos festivals internacionals. Confessions, del 2010, va estar nominada en l’apartat de Millor pel·lĂ­cula de parla no anglesa als Oscar. TambĂ© Ă©s el director de Rolling Bomber Special i Paco and the Magical Picture Book (2008). 

Dimarts, 19 de Febrer. 22:00 h 
Espai ETC: Pg. de la Generalitat, 46 
Preu: 5 euros


< tornar