PROPERA SESSIÓ // 07-02-2013 // Sessió
Pura vida // Pablo Iraburu, Migueltxo Molina, Espanya. 2012
Fitxa tècnica

Producció: Arena Comunicación, Arena Comunicación, Txalap.Art.
Guió: ablo Iraburu i Migueltxo Molina
Música: Mikel Salas
Muntatge: Migueltxo Molina
Durada: 85 min
Intèrprets: Iñaki Ochoa de Olza, Denis Urubko, Ueli Steck, Alexei Bolotov, Don Bowie, Nancy Morin

Maig de 2008. A la cara sud de l’Himàlaia, a set mil quatre-cents metres d’altura, un alpinista es troba malament. El seu company dóna el crit d’alarma i començaaixí una de les operacions de rescat més increïbles de la història.Pura vida reconstrueix els quatre dies de l’operació de rescat d’Iñaki Ochoa de Olza mentre ascendia l’Annapurna, un cim amb la trista llegenda de ser la muntanya més mortal del món, però que no deixa d’atraure els millors alpinistes. 

Rodada només amb imatges d’arxiu i els testimonis dels seus protagonistes, sense reconstruccions ni ficcions, suposa un colpidor relat de superació i lluita contra la natura. Com els mateixos directors afirmen, “no és només una pel·lícula sobre la muntanya, sinó sobre la solidaritat, la companyonia i l’opció de viure de forma intensa”.

Pablo Iraburu i Migueltxo Molina

Fundador d’Arena Comunicación, Pablo Iraburu signa el seu segon llargmetratge documental amb Pura vida, després de l’experiència de Nomadak TX el 2007. A més, ha dirigit nombroses peces per a institucions d’àmbit nacional i internacional, així com per a diverses ONG a tot el món.

Migueltxo Molina forma part de l’equip d’Arena Comunicación des del 2007. Va ser guionista i editor del curt La Voz de Iñaki, embrió de Pura vida, i el 2011 va realitzar el programa sobre muntanyisme emès per TVE Desafío 14+1.< tornar