PROPERA SESSIÓ // 05-02-2013 // Sessió 50 aniversari
Fellini 8½ // Federico Fellini, Itàlia-França. 1963
Fitxa tècnica

Producció: Cineriz, Francinex
Guió: Ennio Flaiano, Tullio Pinelli, Federico Fellini i Brunello Rondi
Música: Nino Rota
Muntatge: Leo Cattozzo
Durada: 138 min
Intèrprets: Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale, Anouk Aimée, Sandra Milo, Barbara Steele

El famós director Guido Anselmi (Marcello Mastroianni), en plena crisi creativa i personal desprès del rodatge de la seva última pel·lícula, cerca inútilment la tranquil·litat en un balneari.

El títol fa referència al número de la pel·lícula dins la filmografia de Fellini. Es tracta de l’obra més  personal, arriscada i creativa del realitzador. Guido, el seu alter ego, desgrana una insòlita barreja de records personals, seqüències oníriques i una certa autopsicoanàlisi. Des de somnis misògins i angoixants a evocacions de la seva infantesa, la seva crisi creativa, passant pels problemes del seu matrimoni. Acompanyat per la inoblidable música de Nino Rota, l’espectador resta aclaparat pel talent de Fellini i la seva capacitat per crear un univers propi i molt particular. Una de les millors pel·lícules de la història del cinema que, mig segle desprès, manté tota la força.

Federico Fellini
Itàlia, 1922. Fascinat pel món de l’espectacle s’escapa de casa per unir-se al circ. Instal·lat a Roma treballa en el camp de les historietes gràfiques i la ràdio. Acabada la guerra coneix Rossellini, amb qui treballa de guionista i d’ajudant de direcció. L’any 1950 debuta com a realitzador, a Luci di varieta. Guanyà tres Oscar al millor film de parla no anglesa i el de millor director per Fellini ocho y medio. Morí a Roma l’any 1983.Amb la participació de Versió Original, la boutique del cinema. Carrer dels Dolors, 1 baixos, Vic.


< tornar