PROPERA SESSIÓ // 22-01-2013 // Sessió Clàssics de la comèdia
El Guateque // Blake Edwards, EUA. 1968
Fitxa tècnica

Producció: Mirisch Corporation, The, Mirisch-Geoffrey Productions
Guió: Blake Edwards, Tom Waldman i Frank Waldman
Música: Henry Mancini
Muntatge: Ralph E. Winters
Durada: 99 min
Intèrprets: Peter Sellers, Claudine Longet, Natalia Borisova, Jean Carson, Marge Champion

Hrundi V. Bakshi (Peter Sellers) és un maldestre actor hindú que és acomiadat per malbaratar una superproducció de Hollywood. Per un error, el seu nom és inclòs entre els convidats a una festa molt selecta.

Quatre anys desprès d’assolir un gran èxit comercial amb La pantera rosa, Blake Edwards i Peter Sellers es tornaren a trobar en aquesta divertidíssima comèdia ambientada en el món del cinema. Curiosament el rodatge de la pel·lícula va ser molt tens degut a la mala relació entre l’actor i el director, però això no va ser cap obstacle perquè la producció funcionés. Pràcticament tota la narració es desenvolupa a la casa on es fa la festa. Allà s’acumulen els gags creats a base de la incapacitat feta art del protagonista, quan intenta sense fortuna arreglar les malifetes creades per la seva curiositat. La genial interpretació de Sellers, ben acompanyat per excel·lents secundaris, i la música de Henry Mancini, fan d’aquesta pel·lícula una de les millors comèdies del cinema.

Blake Edwards
Neix a Tulsa, Oklahoma, el 22 de juliol de 1922. Abandona els estudis de literatura per dedicar-se al món de l’espectacle. Treballa com a actor en diversos films, com a guionista de ràdio i a les sèries televisives Peter Gunn i Mr. Lucky. Debuta com a director l’any 1955 amb Bring Your Smile Along en col·laboració amb Richard Quine, amb la qual inicia una carrera de més de 50 anys amb títols tan destacats com Desayuno con diamantes, Días de vino y rosas, El guateque, Dos hombres contra el Oeste i Víctor o Victoria. Va morir a Brentwood, California, el 15 de desembre de 2010.


< tornar