PROPERA SESSIÓ // 15-01-2013 // Sessió nĂşm. 1.133
Holy Motors // Léos Carax, França-Alemanya. 2012
Fitxa tècnica

Producció: Pierre Grise Productions, ThĂ©o Films, Pandora Filmproduktion
Guió: LĂ©os Carax
Música: Neil Hannon
Muntatge: Nelly Quettier
Durada: 115 min
Intèrprets: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue, Elise Lhomeau, Michel Piccoli

Cada dia a primera hora del matí una limusina recull el senyor Òscar (Denis Lavant) a casa seva. Llavors comença un periple per tota la ciutat amb diverses parades. Cada vegada que el cotxe s’atura, el senyor Òscar inventa un nou personatge, es transforma en ell, el viu i el porta al límit.

Amb aquesta premissa, el francès LĂ©os Carax ens ven una entrada per assistir a la gran orgia actoral de Denis Lavant en una pel·lĂ­cula canviant, multigenèrica, que juga amb l’espectador a partir de l’ambigĂĽitat, de la provocaciĂł per animar-lo a participar i de negar-se a fer una pel·lĂ­cula fĂ cil. Holy Motors Ă©s un gran homenatge a l’ofici de l’actor i una carta d’amor sincera i molt oberta a l’art de fer pel·lĂ­cules, emocionant i renaixentista. Premiada a nombrosos festivals (va rebre els premis a millor pel·lĂ­cula i director al passat Festival de Sitges), Ă©s una cinta tan admirada com odiada. El cine, com a revoluciĂł, continua viu amb aquesta obra inclassificable i irresistible. 

LĂ©os Carax
França, 1960. Després d’iniciar-se en la teoria cinematogràfica (va anar a classes de Serge Daney, entre altres, i escrigué a Cahiers du Cinéma), va fer el salt a la pràctica per convertir-se en un cineasta imprescindible amb Boy Meets Girl (1984). En la seva trajectòria singular destaquen: Mauvais Sang (1986), Les Amants du Pont Neuf (1991), Pola X (1999). Holly Motors suposa el seu retorn al llargmetratge després d’una dècada en què només ha rodat dos curts i un segment de la coral Tokio! (2008).


< tornar